You are here:

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Corrizon Base je materija, bazirana na vodi, koja se zakači za metal, prodire u njega i stvara zaštitni sloj na površini metala. Sadrži aktivne substance koje “izvlače” Slobodan kiseonik iz metala i sprečavaju razvoj rđe.

Corrizon base apsolutno ekološki proizvod – dobitnik američke UL Greengaurd Gold sertifikata (organizacija koja čuva ljudsko zdravlje i smanji ljudsko izlaganje hemikalijama i drugim zagađivačima).

Najveći troškovi u vremenu i novcu za bilo koju popravku ili održavanje se obično nalaze u pripremi, opremi i radu. Najočiglednija prednost Corrizon Base preparata je da zahteva manje troškove u svakoj od navedenih kategorija. U zavisnosti od pozicije klijenta, cene peskiranja, ručnog brušenja i čišćenja koje se uklapaju ili prevazilaze standarde (SSPC, NACE itd.)  će izdaleka prevazići cenu tretmana i pratećih aktivnosti Corrizon Base.

Corrizon uzrokuje konverziju rđe i nakon toga se taloži ispod rđe, sprečava prodiranje kiseonika i sprečava novo rđanje.

Corrizon Base se može primeniti na sve vrste metala osim bakra.

Corrizon Base se može aplicirati na zarđali čelik ili na čisti, goli čelik.

Corrizon Baze uzrokuje konverziju rđe i nakon toga se taloži ispod rđe, sprečava prodiranje kiseonika i sprečava novo rđanje.

Dobra priprema podloge će omogućiti Corrizon Base da funkcioniše efikasno i vodi ka visokom kvalitetu postignutih rezultata.  Ukoliko je potrebno odmašćivanje, primenite potrebnu količinu odmašćivača pre pranja pod pritiskom. Treba pažljivo oprati pod pritiskom pre nanošenja Corrizon Base. Ukoliko je površina teško zarđala ili debelo prefarbana, očistite je pranjem pod visokim pritiskom – najmanje 500 bar-a i očistite otpale čestice. Nema potrebe sušiti površinu pre primene Corrizon Base. Više datalja naći ćete ovde.

Jednostavno upotrebite sapun i česmovaču za čišćenje! Ne upotrebljavajte druge razređivače. Za ekstremne slučajeve upotrebite toplu vodu.

Za najbolje rezultate, raspršujte Corrizon Base pomoću kompresora i četke. Više detalja čete naći ovde.

Corrizon Base ne treba razređivati i primenjuje se kao što je isporučen u kanisterima, nakon mešanja sporom najveće brzine od 500 rpm. U slučaju visokog viskoziteta možete dodati običnu vodu sa česme do 5% težine.

Jedan litar pokriva oko 20 kvadratnih metara zarđalog metala (teoretski), pri debljini vlažnog sloja od 30 – 50 mikrona.

Mada nije obavezno, osim iz estetskih razloga, ukoliko je vaša površina izložena spoljnim nepogodama, preporučujemo primenu dva sloja kvalitetne boje na bazi vode preko Corrizon Base. To će svakako poboljšati zaštitne osobine površine u odnosu na nepogode kao što su kiša, so i direktno sunce.

Mi preporučujemo farbanje sa našom pokrivnom bojom “HYBRID”. Uopšteno, preporučujemo zaštitne boje na polyester ili akrilik- modificiranoj osnovi, aliphatic polyurethane 2k . Pošto se obojena površina sušila 24h, možete aplicirati površinski sloj po vašem izboru. Možete naći više detalja o našim zaštitnim bojama ovde.

Samo jedan sloj od ne više od 25 – 50 mikrona (WFT). Upotrebljavajte densitometar za kontrolu gustine vlažnog sloja.

Corrizon Base ima rok skladištenja od 12 meseci. Naše zalihe se često rotiraju kako bi osigurali da najsvežije količine stižu do naših kupaca.

Primenjujte proizvod na temperaturama od 4.5°C do 49°C. Nakon sušenja, Corrizon Base je otporan na temperature od -30°C do 200°C.

Corrizon Base je bezopasan. Pri apliciranju su vam potrebne samo rukavice i zaštitne naočare. Ovde ćete naći Corrizon Base osobine.

Preporučena temperatura skladištenja je 4°C do 40°C. Najbolje je skladištiti Corrizon Base van direktnih sunčevih zraka na sobnoj temperaturi.

Metal možete variti. Kvalitet se neće narušiti. Ne zaboravite da nakon varenja aplicirate Corrizon Base na šav varenja kako bi ga zaštitili.

Da. Imamo rezultate sveobuhvatnih testova od Cal Poly Dan Luis Obispo koji potvrđuju (kroz SEM testiranja) međuakciju između Corrizon Base, postojećih slojeva farbe i metalne podloge. Ne samo da se dešava penetracija, već se očuvala i inicijalna debljina testirane metalne ploče . Ne zaboravite da skinete suvišnu boju, inače će je skinuti Corrizon Base.

Da, ukoliko se vlažna površina odnosi na nesjedinjavajuću podlogu. U protivnom će doći do sjedinjavanja i relevantnog zagađenja jer će se vodena osnova Corrizon Base rastvoriti i pokvariće anti-korozivne osobine.

Ni u kom slučaju. Ovo je deo naših prednosti. Na primer, ukoliko se zaštićuje šasija automobile, neće oštetiti gumu ili izolaziju bilo koje kablaže.

Jedna od najboljih karakteristika Corrizon Base je da neće dozvoliti prodor rđe izvan oštećene zone. Jedino će izloženi/oštećeni metal biti ugrožen okolinom i može se po potrebi opraviti sa Corrizon Base. Radi se o dugovečnoj zaštiti koja će izdržati normalna oštećenja.

Ovaj prah se naziva “nosač”, ili “prenosnik” (Carrier) i predstavlja ostatak reakcije između Corrizona i rđe. Dovoljno ga je (i obavezno), pre nanošenja sledećeg sloja, obrisati čistom krpom.

Ukoliko se na površini pojavi fleka PRAVE RĐE, znači da ta površina nije bila pokrivena Corrizonom. Dovoljno je retuširati taj deo.

Znači da je sloj namaza predebeo. Iznad 50µ.

Alkidno akrilične farbe i njihovi derivati se savršeno uklapaju preko CB-a, sve dok se prate uputstva za primenu.

Premaz je sastavljen od neutralne, vezivne supstance (CARRIER) i aktivnih elementata (CORRIZON). CORRIZON je nakon šest sati završio sjedinjavanje sa metalom i time obavio svoj zadatak. CARRIER, koji nije ušao u sastav nove legure, postaje suvišan, gubi svoje karakteristike i ostaje na površini, sam po sebi nije škodan, ali je suvišan. Stoga ga je najbolje oprati (u intervalu od 6 do 24 h nakon nanošenja) pre nanošenja Top Coat sloja. Ukoliko se to ne uradi, CARRIER poprima belu boju, a mogu se pojaviti i fleke BOJE RĐE. Međutim, to nije rđa, već CARRIER koji je primio boju rđe i pere se sa ostatkom CARRIER-a.